Köksrenovering

Det kanske viktigaste tipset för att komma igång med dina köksplaner är att beställa kökskataloger, besök köksutställningar och besöka köksplanerare, samla på dig information. Tänk igenom era behov, skall köket bli familjens mittpunkt eller är det mer ett arbetskök?

För den som vill byta stil helt och hållet i sitt kök är det oftast mest ekonomiskt att riva ut allt det gamla. Själva köksstommarna är inte den stora kostnaden i ett nytt kök. Att bara byta luckor är oftast inte ett billigare alternativ eftersom det då ofta blir kompromisser med mått på luckor, lådor, gångjärnsinfästningar mm. 

De nya moderna köksinredningarna har ofta stora utdragslådor i stället för skåp. Då passar oftast inte dina gamla stommar. Vid en total köksrenovering byter du ut alla stommar. På så vis kan du försäkra dig om en ny, fräsch inredning rakt igenom. 

Fundera på om ni behöver mer ljusinsläpp. Ett nytt fönster kan göra underverk och höja värdet på hela fastigheten. Kanske flytta en innervägg för att få en ny matplats? Skall taket sänkas för att montera spotlight? Var skall eluttagen och lampor placeras? Skall köksskåpen gå upp i tak mm. Väljer ni bänkskivor i sten, tänk då på att det ofta är lång leveranstid på dessa.

Tänk på att ni kan spara pengar på att behålla anslutningspunkter för vatten, avlopp, eluttag och ventilationskanaler.   Det går visserligen nästan alltid att ändra placeringen av dessa men 
försök att hitta en lösning där det inte är nödvändigt.

Begär Offert

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå